Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι... Ένα μουσικό παραμύθι από κλωστή

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης και ο Δήμος Θήρας στα πλαίσια των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων προσκαλούν όλα τα παιδιά του νησιού το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 στις 20:00 στο Μέγαρο Γκύζη για να παρακολουθήσουν τη μουσικο - θεατρική παράσταση με τίτλο "Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι".


Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το "Θέατρο του Παπουτσιού πάνω στο δέντρο" συνεχίζει με επιτυχία τις παραστάσεις του έργου της Μαρίας Παπαλέξη που έχει αποσπάσει τιμητική διάκριση στο τρίτο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στην Αθήνα. Η ιστορία της Ρηνιώς, μια νεαρής υφάντρας ξετυλίγεται επί σκηνής σ' ένα μουσικό παραμύθι από... κλωστή, με στημόνι αρχαίους ελληνικούς μύθους και λαϊκές αφηγήσεις και με υφάδι παραδοσιακά τραγούδια του αργαλειού, νανουρίσματα και παιχνιδοτράγουδα. 

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από την ελληνική παράδοση και συνδυάζει αφήγηση, θέατρο κούκλας, ζωντανή μουσική, παραδοσιακά τραγούδια και διαδραστικά στοιχεία. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον λαϊκό μας πολιτισμό, παίζουν, διασκεδάζουν και γνωρίζουν με πρωτότυπο τρόπο την υφαντική τέχνη.

Είσοδος: Ελεύθερη

Συνδιοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη