Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ολοκληρώθηκε το Santo Youth Contest 2015

Στον... πυρετό του μπάσκετ έζησε τέσσερις ημέρες (27/6-30/6) το Κλειστό Γυμναστήριο στα πλαίσια του δεύτερου Santo youth Contest, το οποίο συνδιοργάνωσαν ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ μαζί με την Αθλητική Ένωση Σαντορίνης και την αντιπρόεδρο της ιταλικής συνομοσπονδίας αθλητών (CIDS) κα Anne Marie Litt.


Περίπου 40 αθλητές της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης, του Α.Ο Πάρου και της ιταλικής Firenze ηλικίας κάτω των 17 ετών πήραν μέρος στο camp, παίζοντας μπάσκετ και παρακολουθώντας σεμινάρια, αλλά κυρίως καλλιεργήθηκε μεταξύ τους παρά τις διαφορές της γλώσσας, της καταγωγής ή της νοοτροπίας το αίσθημα της ευγενούς άμιλλας και της συνεργασίας που ήταν και ο κύριος στόχος της διοργάνωσης. 
Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι η Firenze ήταν νικήτρια και στα δύο ματς απέναντι στον Α.Ο Πάρου (56-43) και την Α.Ε.Σ (79-54), ενώ στη... νησιώτικη "μονομαχία" τη νίκη πήρε ο Α.Ο Πάρου (73-49). Την τελευταία μέρα οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για λογαριασμό του All Star Game, στην ανάπαυλα του οποίου διεξήχθη και διαγωνισμός τρίποντων όπου νικητής αναδείχθηκε για δεύτερη χρονιά ο Αδάμ Μπαλιάκας. 
Ωστόσο, πέραν των αγώνων οι αθλητές είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν και τρία σεμινάρια. Ο πρώην αθλητής του βόλεϊ κος Βασίλης Μινούδης μίλησε για την παράλληλη καριέρα, τον παράνομο στοιχηματισμό και το Match fixing, ο εν ενεργεία πρωταθλητής στο μπάσκετ με καροτσάκι κος Sofyane Mehiaoui αναφέρθηκε στον αθλητισμό και στα κινητικά προβλήματα, ενώ μαθήματα πρώτων βοηθειών πραγματοποίησε το Ε.Κ.Α.Β. 
Εν κατακλείδι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους διαιτητές και τους κριτές που συμμετείχαν εθελοντικά στη διοργάνωση. 

*Περισσότερες φωτογραφίες απ' το Santo Youth Contest 2015 μπορείτε να δείτε στη σελίδα μας στο Facebook