Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Προκήρυξη τοπικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης 2016-2017

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ) σας ενημερώνει πως σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Σαντορίνης (Α.Ε.Σ) θα πραγματοποιήσει το τοπικό πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2016-2017".

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες, οι διαιτητές και οι κριτές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο τοπικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης 2016 - 2017 μπορούν να καταθέσουν στον Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ αιτήσεις συμμετοχής, τις οποίες μπορούν να προμηθευτούν στα γραφεία του οργανισμού, έως την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016.

Αναλυτικά η προκήρυξη του "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2016-2017" έχεις ως εξής:

ΠΡΟΚHΡYΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 
"Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2016-2017"

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ) και η Αθλητική Ένωση Σαντορίνης (Α.Ε.Σ) προκηρύσσουν το τοπικό πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2016-2017", το οποίο θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας. 

1. ΟΡΟΙ & ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

i. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ομάδες που θα δηλώσουν τουλάχιστον 7 παίχτες με αριθμό Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου.
ii. Τελευταία ημερομηνία δήλωσης συμμετοχών ομάδων η 1η Νοεμβρίου 2016.  
iii. Συμπληρωματικές δηλώσεις παιχτών ανά ομάδα θα γίνονται δεκτές από 2 έως 9 Νοεμβρίου 2016.
iv. Ημερομηνία έναρξης Πρωταθλήματος 13 Νοεμβρίου 2016.

   
2. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

i. Θα δημιουργηθεί ένας όμιλος και οι αγωνιστικές που θα πραγματοποιηθούν θα είναι ανάλογα με τον αριθμό των δηλωμένων ομάδων,  με αυτές να αγωνίζονται από μία φορά με τις υπόλοιπες ομάδες

ii. Εκτιμώμενος χρόνος διεξαγωγής πρωταθλήματος 10-15 εβδομάδες

iii. Με το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος οι ομάδες θα χωριστούν σε 2 γκρουπ (1-6 & 7-10). Οι πρώτοι έξι θα παίξουν ένα συμπληρωματικό αγώνα κατάταξης (1ος-6ος, 2ος-5ος, 3ος-4ος) με τους βαθμούς να μετρούν στη τελική βαθμολογία, ενώ στις θέσεις 7-10 οι ομάδες θα αγωνιστούν σε νοκ-άουτ παιχνίδι (7ος - 10ος (νικήτης μπαράζ 1) & 8ος - 9ος (νικητής μπαράζ 2))  ώστε να συμπληρωθούν οι πρώτες οκτώ (8) ομάδες.         

iv. Στην επόμενη φάση (Φάση των 8) θα περάσουν οι πρώτες 8 ομάδες και θα διασταυρωθούν ως εξής: 1ος – Νικητής μπαράζ 1 (νικητής 1), 2ος – Νικητής μπαράζ 2 (νικητής 2) , 3ος – 6ος (νικητής 3), 4ος – 5ος (νικητής 4). Στην επόμενη φάση θα περάσει όποια ομάδα συμπληρώσει πρώτη τις δύο νίκες από κάθε ζευγάρι.

v. Η τελική φάση (Final 4) που θα αναδείξει τον Πρωταθλητή, θα διεξαχθεί σε διάστημα 2 ή 3 ημερών. Σ' αυτή θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα προκριθούν από την φάση των 8 και θα διασταυρωθούν ως εξής: 

Ημιτελικά
Νικητής 1 - Νικητής 4 (finalist 1), Νικητής 2 - Νικητής 3 (finalist 2).

Μικρός Τελικός
Ηττημένος Finalist 1 - Ηττημένος Finalist 2

Τελικός  
Finalist 1 - Finalist 2

v. Δεν επιτρέπεται οι αθλητές να συμμετέχουν με δύο διαφορετικές ομάδες. Εξαιρούνται οι παίκτες του παιδικού και του εφηβικού τμήματος της Α.Ε.Σ, οι οποίοι μπορούν ν' αγωνίζονται και στις δύο ομάδες του συλλόγου, που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα. 

vi. Το Αντρικό τμήμα της ΑΕΣ θα αγωνιστεί εκτός συναγωνισμού. Η βαθμολογία για τις υπόλοιπες ομάδες που θα αγωνιστούν με την ΑΕΣ θα μετράει κανονικά.

vii. Σε κάθε ομάδα επιτρέπεται ΑΥΣΤΗΡΑ να δηλωθούν και να παίζουν έως 2 παίκτες από το αντρικό τμήμα της ΑΕΣ.

viii. Οι κανονισμοί που θα ισχύουν στο τουρνουά θα είναι οι ισχύοντες της FIBA-EOK.

ix. Σε περίπτωση ισοβαθμίας 2 ομάδων θα προσμετράτε το μεταξύ τους αποτέλεσμα.

x. Σε περίπτωση ισοβαθμίας 3 ή περισσοτέρων ομάδων θα προσμετρούνται οι μεταξύ τους νίκες και διαφορά πόντων.

xi. Όταν μια ομάδα δεν προσέλθει στο γήπεδο ή αδυνατεί να συμπληρώσει αρχική πεντάδα τότε θα χάνει το παιχνίδι με 0-20, και θα μηδενίζεται.

xii. Στους 2 μηδενισμούς λόγω μη προέλευσης η ομάδα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.

xiii. Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου θα επιτρέπονται μέχρι 2 μεταγραφές σε κάθε ομάδα.


3. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ - ΚΡΙΤΕΣ – ΙΑΤΡΟΣ

i. Κάθε αγώνας θα διεξάγεται με τουλάχιστον ένα διαιτητή (θα ορίζονται δυο) και τουλάχιστον δυο κριτές.

ii. Αυστηρά θα συμπληρώνεται και θα τηρείται φύλλο αγώνος σε κάθε αγώνα.

iii. Οι αγώνες θα μπορούν να διεξάγονται με μη επίσημους διαιτητές-Κριτές κατόπιν συμφωνίας, εφόσον υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος και παρακολούθηση σεμιναρίων πριν την έναρξη του Τουρνουά.

iv. Απαραίτητη η παρουσία ιατρού σε κάθε αγώνα.

v. Κάθε παίκτης ομάδας θα πρέπει να κατέχει την «αθλητική ταυτότητα» του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

vi. Για τυχόν ενστάσεις συμμετοχών ή κανονισμών θα συμπληρώνεται έντυπο από τον εκάστοτε διαιτητή και θα εκδικάζεται από επιτροπή Πρωταθλήματος που θα οριστεί πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος.