Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

"Οκτώβριος, ο μήνας της κολύμβησης, του τρεξίματος, της Σαντορίνης"

Η αυλαία για την ξεχωριστή διοργάνωση αθλητικού τουρισμού «Santorini Experience 2016», έπεσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χαρίζοντας πρωτόγνωρες στιγμές και δημιουργώντας τις ιδανικές αναμνήσεις για κάθε συμμετέχοντα και για κάθε επισκέπτη που βρέθηκε στο μαγευτικό ηφαιστειογενές νησί στις 7-9 Οκτωβρίου 2016!


Το «Santorini Experience», κατά την 2η συνεχή χρονιά πραγματοποίησης του, ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχές και στην πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού προσελκύοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον αθλητών, συμμετεχόντων και επισκεπτών! Πιο συγκεκριμένα, 3 Ολυμπιονίκες, 2 Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, 1 Πρωταθλητής Ευρώπης, 1 Πρωταθλητής Ελλάδας και εκατοντάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, όλων των ηλικιών (75 ετών ο γηραιότερος αθλητής) έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες του αθλητικού τριημέρου, ενώ χιλιάδες επισκέπτες κατέκλυσαν το νησί για να παρακολουθήσουν το μοναδικό αυτό γεγονός!

Ο παγκόσμιος χαρακτήρας της διοργάνωσης αντικατοπτρίζεται χαρακτηριστικά στις συμμετοχές που υπήρξαν από 28 χώρες και πιο συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κολομβία, τη Χιλή, τη Νέα Ζηλανδία, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Ρωσία, την Ολλανδία, την Φινλανδία, τη Σουηδία, την Ελβετία, τη Ρουμανία, τη Σκωτία, την Σλοβακία, την Ουκρανία, τη Ν. Αφρική, το Μαρόκο, την Ταϊτή, την Ταϊβάν, την Τουρκία, την Αλβανία, την Κύπρο και φυσικά την Ελλάδα.
Πολλοί μάλιστα από τους συμμετέχοντες δεν δίστασαν να διανύσουν 13.335χλμ. (Ν. Αφρική) και αντίστοιχα 18.000χλμ. (Νέα Ζηλανδία) για να κολυμπήσουν στην μαγική Καλντέρα.

Η εξωστρέφεια του αθλητικού τουρισμού ήταν ο πρώτος και βασικός στόχος της φετινής διοργάνωσης. Το «Santorini Experience» θα έχει μια πρωτοφανή διεθνή προβολή, καθώς το τηλεοπτικό δίκτυο FOX Sports της FOX Networks Group, θα μεταφέρει ως Official Broadcaster το sports documentary του «Santorini Experience», σε εκατομμύρια σπίτια σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική, δημιουργώντας ένα μοναδικό τηλεοπτικό προϊόν.

Οι αθλητές και επισκέπτες της διοργάνωσης ταξίδεψαν με τον επίσημο αερομεταφορέα του «Santorini Experience», τη Ryanair, η οποία ανταποκρινόμενη στην τεράστια ζήτηση για το αθλητικό γεγονός, αγκάλιασε την διοργάνωση, προσθέτοντας 5 επιπλέον πτήσεις (πέραν των 2 καθημερινών προγραμματισμένων) στη σύνδεση Αθήνα-Σαντορίνη, πραγματοποιώντας συνολικά 25 πτήσεις μέσα σε 10 ημέρες, με πληρότητα που άγγιξε το 100%, συμβάλλοντας στην συνολική προώθηση του προορισμού.

Για την ακτοπλοϊκή πρόσβαση στο νησί, η Blue Star Ferries, φρόντισε για την άμεση και ασφαλή εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων, την άνεση των συνοδών αλλά και των θεατών του «Santorini Experience» προσφέροντας έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια όλων όσων επισκέφτηκαν το νησί, καταγράφοντας και μια σημαντική αύξηση στις κρατήσεις της, τις ημέρες της διοργάνωσης.


Το πρόγραμμα του «Santorini Experience 2016» παρουσιάστηκε ακόμα πιο πλούσιο φέτος σε σχέση με την πρώτη χρονιά, έχοντας για πρώτη φορά την ευγενική υποστήριξη και αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Περισσότερα από 1.400 παιδιά συμμετείχαν σε όλες τις παιδικές δραστηριότητες της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Γήπεδο Θήρας (του Πανθηραϊκού), στα Φηρά η δραστηριότητα του Kids’ Athletics από τον Ολυμπιονίκη & Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 400μ. με εμπόδια Περικλή Ιακωβάκη. Η δράση παιδαγωγικού περιεχομένου αφορούσε στη γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του στίβου, ενέργεια που έχει εκπονηθεί και κατοχυρωθεί από ειδική ομάδα επιστημόνων της IAAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου) και εφαρμόζεται και υλοποιείται επίσημα στην Ελλάδα από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, το πρωί, πραγματοποιήθηκαν μαθητικοί αγώνες τρεξίματος 1 χλμ, στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ, στα Φηρά.

Αντίστοιχα, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο δις Αργυρός Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης ανέλαβε να μυήσει αρχάριους και αντίστοιχα προχωρημένους αθλητές στα μυστικά της δραστηριότητας του TaeKwonDo, στο Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ, στα Φηρά.

Την Παρασκευή, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Meet & Greet με τους σπουδαίους Αργυρούς Ολυμπιονίκες Σπύρο Γιαννιώτη και Αλέξανδρο Νικολαΐδη, καθώς και κορυφαίους αθλητές όπως τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Κέλλυ Αραούζου και Αντώνη Φωκαΐδη, τον Πανευρωπαϊκό Πρωταθλητή Γιώργο Αρνιακό και τον Πρωταθλητή Ελλάδας Δημήτρη Νέγρη, στο κατάστημα του χορηγού της διοργάνωσης Alafouzos Sport στα Φηρά, που στήριξε για δεύτερη συνεχή χρονιά την διοργάνωση και βοήθησε στην υλοποίηση του από την πρώτη στιγμή.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, πιάνοντας το όριο των 500 συμμετεχόντων (βάσει του ορίου ασφαλείας των διαδρομών που είχε τεθεί από τον πρώην μαραθωνοδρόμο, κάτοχο της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητή τρεξίματος και διευθυντή της All About Running, Νίκο Πολιά, που σχεδίασε και επιμελήθηκε τις διαδρομές) δρομείς όλων των δυνατοτήτων είχαν την ευκαιρία να  τρέξουν στις εξαιρετικές διαδρομές των 5χλμ (τρέξιμο και δυναμικό περπάτημα), 10 χλμ και 15 χλμ (συνολική θετική υψομετρική: 834 μ.) που είχαν θέα τις μοναδικές εικόνες του ηφαιστείου, της Καλντέρας και των οικισμών Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και της Οίας. Όλες οι διαδρομές είχαν ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία.

Το Σάββατο το βράδυ, ο Δήμος Θήρας και ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) τίμησαν σε μια λαμπερή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού, στα Φηρά, τον Αργυρό Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Σπύρο Γιαννιώτη, τον Ομοσπονδιακό Τεχνικό Κολύμβησης, Νίκο Γέμελο, την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου, τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, κ. Δημήτριο Διαθεσόπουλο και τον δις Αργυρό Ολυμπιονίκη στο TaeKwonDo, Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 το πρωί οι συμμετέχοντες στο αγώνισμα της κολύμβησης (παρουσία της ελίτ της εθνικής ομάδας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης) είχαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν τη μοναδική κολυμβητική διαδρομή του 1.5 μιλίου (2.4 χλμ) με την εκκίνηση να δίνεται στο ηφαίστειο, έχοντας ως σημείο τερματισμού το παλιό λιμάνι των Φηρών.   

Την διαδρομή σχεδίασε ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Κολύμβησης, προπονητής με Ολυμπιακές & Παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στην κολύμβηση, Νίκος Γέμελος. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε αγώνισμα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης σε διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, σηματοδοτώντας και την εκρηκτική συμμετοχή που επετεύχθη από κολυμβητές και κολυμβητικές ομάδες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η κολυμβητική μέρα είχε την υποστήριξη και αντίστοιχα υλοποιήθηκε με την ασφάλεια της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης, του Santorini Yachting Club, του Εθνικού Διασωστικού Σώματος Θήρας, της Aegean Divers και των Ναυαγοσωστικών Σχολών από την Αθήνα, τον Πειραιά (Ευρωπαϊκή Ναυαγοσωστική Σχολή) και την Κατερίνη (Lifeguard Patrol). Πάνω από 25 σκάφη και περισσότερα από 70 άτομα μέσα στο νερό βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή και ασφάλεια του αγώνα.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, αθλητές και διοργανωτές κινήθηκαν με την ασφάλεια και τους αποδοτικούς κινητήρες των αυτοκίνητων της Ford Motor Ελλάς AEBE, επίσημου υποστηρικτή του «Santorini Experience». Οι αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος ξεδίψασαν με το φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος» που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού κατά τη διάρκεια της άθλησης.

Το «Santorini Experience» στάθηκε στο πλευρό της «Iron Samba»!
Μέρος των εσόδων του «Santorini Experience» θα δοθεί στο Give&Fund που έχει δημιουργηθεί για την υποστήριξη του αγώνα αποκατάστασης της Μαρίας Σαμπανίδου ή «Iron Samba» που δίνει την πιο δύσκολη μάχη στη ζωή της. Οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να υποστηρίξει τη Μαρία Σαμπανίδου μέσω της ακόλουθης σελίδας: http://www.giveandfund.com/giveandfund/project/Ironsamba

Η διοργάνωση έλαβε την πολύ σημαντική υποστήριξη της Avance Rent A Car, που κάλυψε με το στόλο της και την άψογη εξυπηρέτηση της, τις ανάγκες τις διοργάνωσης σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων, αλλά και όλων των επισκεπτών.
Αντίστοιχα, η εταιρεία Saucony πρόσφερε όμορφα δώρα στους συμμετέχοντες που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις σε τρέξιμο και κολύμβηση.

Την διοργάνωση υποστήριξαν επίσης οι Aqua Vista Hotels, Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Aegean Plaza Hotel, Arena, Village Cinemas, Demilmar Restaurant Beach Bar και Passagio Santorini Oia.

Το «Santorini Experience» δεν θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί επιτυχώς χωρίς της πολύτιμη υποστήριξη των δεκαεννιά χορηγών φιλοξενίας που φιλοξένησαν τον κόσμο της διοργάνωσης και πρόσφεραν προνομιακές τιμές και εκπτώσεις στις διαμονές του, ανεβάζοντας την συνολική πληρότητα των καταλυμάτων σε όλα τα σημεία του νησιού, τις ημέρες της διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους: Aqua Vista Hotels, Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Aegean Plaza Hotel, Athina Luxury Suites, Santorini Secret Suites & Spa, Vedema A Luxury Collection Resort Santorini, Sunday Suites Santorini, Caldera Collection, West East Suites, 270 Oia's View, White Pearl Villas, Suites of the Gods Spa Hotel Santorini, Central Fira Hotel, Memories Hotel, Loizos Stylish Residencies, Esperas Santorini, Maistros Village Hotel και Sienna Residencies.

Μετά το πέρας του «Santorini Experience 2016» ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Santorini Experience έχει γίνει πια θεσμός για το νησί μας και τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες το αγκάλιασαν με μεγάλη θέρμη. Η ηφαιστειακή γη και η ενέργεια που μεταδίδει ο τόπος μας σε συνδυασμό με την αθλητική δραστηριότητα, αποτελούν εγγύηση για μία μοναδική εμπειρία ζωής. Η Σαντορίνη προσφέρει εναλλακτικές μορφές τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και το Santorini Experience το αποδεικνύει περίτρανα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια αυτή, στηρίζουμε και συμμετέχουμε δυναμικά έτσι ώστε το νησί μας να παραμείνει στις πρώτες θέσεις προτίμησης των επισκεπτών. Πολλά ευχαριστώ σε όλους τους οργανωτές, στους χορηγούς και στους εθελοντές μας που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε την πετυχημένη αυτή διοργάνωση».

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ, κ. Ελευθέριος Τζούρος σημείωσε: «Το όμορφο, μαγικό, ανεπανάληπτο & ατελείωτο ταξίδι του Santorini Experience συνεχίστηκε και το 2016  ακόμα πιο δυναμικά και μας υπενθύμισε  ότι η αρχική ιδέα να δανειστούμε την καλντέρα της Σαντορίνης ώστε να δοκιμάσουν οι συμμετέχοντες τα όρια τους ήταν και παραμένει μοναδική. Το Santorini Experience 2016 άνοιξε τα πανιά του και μας έδειξε ήδη από τον δεύτερο χρόνο την δυναμική του ικανοποιώντας απόλυτα τους στόχους που είχαμε θέσει εξαρχής. Η χαρά, το χαμόγελο και η ικανοποίηση στο πρόσωπο των συμμετεχόντων είναι η ενέργεια που πήραμε ώστε αυτό το αθλητικό ταξίδι να μην τελειώσει ποτέ. Ενέργειες όπως το kidsathletics, οι μαθητικοί αγώνες και η προπόνηση των μαθητών του TaeKwonDo έδειξαν με περίτρανο τρόπο, πόσο μας ενδιαφέρει η αθλητική παιδεία και πορεία των παιδιών της Σαντορίνης. Θα ήθελα να πω με την σειρά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς μας καθώς και στους εθελοντές».

Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Δημήτριος Τρυφωνόπουλος και ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, κ. Δημήτριος Διαθεσόπουλος.

Την διοργάνωση υποστήριξαν ως αρωγοί οι Διάνα "εξοπλίζειν", Kassimatis Cycling, Science In Sport, ΣΕΓΑΣ, IAAF Kids Athletics, Grafistes, Aeromotion Aerial Video Photography, Rivios Thanos Photography, Aegean Divers, Εθνικό Διασωστικό Σώμα Θήρας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού και Lifeguard Patrol.

Το «Santorini Experience» σε συνεργασία με την MPASS καινοτόμησε παρουσιάζοντας το Santorini Experience chatbot!
H διοργάνωση εξυπηρέτησε άμεσα και έγκυρα μέσω Facebook Messenger το κοινό της κορυφαίας διοργάνωσης αθλητικού τουρισμού!
Μέσω του «Santorini Experience» Chatbot, οι συμμετέχοντες στο τρέξιμο μπόρεσαν, γράφοντας το bib number τους, να ενημερωθούν με ένα μήνυμα για το χρόνο τους τη στιγμή του τερματισμού τους ενώ ενημερώθηκαν για προσφορές που ήταν ενεργές κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και για μεμονωμένες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν.

To «Santorini Experience» πραγματοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και του Ομίλου της Active Media.


Official Broadcaster: FOX Sports
Επίσημοι Χορηγοί: Alafouzos Sport, Blue Star Ferries, Με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης
Επίσημος Αερομεταφορέας: Ryanair
Επίσημοι Υποστηρικτές: Ford Motor Ελλάς AEBE, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», Avance Rent A Car, Aqua Vista Hotels, Aegean Plaza Hotel, Saucony, Arena, Village Cinemas, Santorini Yachting Club, Demilmar Restaurant Beach Bar, Passagio Santorini Oia
Χορηγοί Φιλοξενίας: Aqua Vista Hotels, Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Aegean Plaza Hotel, Athina Luxury Suites, Santorini Secret Suites & Spa, Vedema A Luxury Collection Resort Santorini, Sunday Suites Santorini, Caldera Collection, West East Suites, 270 Oia's View, White Pearl Villas, Suites of the Gods Spa Hotel Santorini, Central Fira Hotel, Memories Hotel, Loizos Stylish Residencies, Esperas Santorini, Maistros Village Hotel, Sienna Residencies

Αρωγοί: Διάνα "εξοπλίζειν", Kassimatis Cycling, Science In Sport, ΣΕΓΑΣ, IAAF Kids Athletics, Grafistes, Aeromotion Aerial Video Photography, Rivios Thanos Photography, Aegean Divers, Εθνικό Διασωστικό Σώμα Θήρας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, Lifeguard Patrol, Ευρωπαϊκή Ναυαγοσωστική Σχολή

Με την Ευγενική Υποστήριξη & Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού






Υπό την Αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (K.O.E.)



Website: www.santorini-experience.com
FacebookPage: https://www.facebook.com/SantoriniExperience
FacebookEvent: https://www.facebook.com/events/969713156476789/
TwitterAccount: https://twitter.com/Sant_Experience
YouTubeChannel: https://www.youtube.com/channel/UCGconq7q45TYim8qFg71XlA 
InstagramPage: https://www.instagram.com/santoriniexperience/
Google+Page: https://plus.google.com/u/0/b/110202716050196467073/110202716050196467073 
Hashtag: #SantoriniExperience