Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα "Ηφαίστεια 2016"

Στην κορύφωσή της φτάνει η εβδομάδα εκδηλώσεων αφιερωμένη στα "Ηφαίστεια 2016" που διοργάνωσαν στα πλαίσια του πολιτιστικού τους προγράμματος ο Δήμος Θήρας και ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης.

Την παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:00 ο εξαιρετικός ζωγράφος Χριστόφορος Ασιμής θα πραγματοποιήσει ομιλία στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας στο Εμπορείο με θέμα την "Εικαστική προσέγγιση της ηφαιστειακής γης", ενώ στις 20:30 στο χώρο μπροστά απ' τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής στα Φηρά οι Τρίτονον, που "γεννήθηκαν" στη Σαντορίνη και απαρτίζονται από φίλους, μαθητές και δασκάλους με πολλή αγάπη για τη μουσική και τον τόπο θα τραγουδήσουν "παντρεύοντας" την ελληνική ροκ σκηνή με το παραδοσιακό στοιχείο. 

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 θα πέσει η αυλαία των "Ηφαιστείων 2016" μ' έναν φαντασμαγορικό τρόπο. Στις 19:00 στο χώρο μπροστά απ' τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής στα Φηρά ο Γιώργος Παυλάκος (πιάνο), ο Βασίλης Γισδάκης (κιθάρα, φωνή) και η Μαρία Ζαβίτσα (φωνή) θα πραγματοποιήσουν μία "Λυρική αναφορά σε Έλληνες συνθέτες". Στη συνέχεια (20:30) το Ηφαίστειο θα φωτίσει τον θηραϊκό ουρανό, καθώς θα ξεκινήσει η αναπαράσταση της έκρηξης του Ηφαιστείου, χαρίζοντάς ένα μοναδικό θέαμα γεμάτο εικόνες, χρώματα και ήχους, σε μια αξέχαστη εμπειρία αισθήσεων και συναισθημάτων για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού που θα την παρακολουθήσουν. 

Μετά την ολοκλήρωση της αναπαράστασης την... εκρηκτική διάθεση θα συνεχίσουν στο χώρο μπροστά απ' τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής η Νίνα Λότσαρη μαζί με τους Opera Chaotique. Η δημοφιλής και λαμπερή περφόρμερ με την άκρως πετυχημένη προϋπηρεσία της σε ανάλογα προγράμματα που έγραψαν ιστορία και φλέρταραν με το καμπαρέ και το μιούζικαλ και το σουρεαλιστικό ντουέτο των Opera Chaotique, που έχει ξεχωρίσει για το ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, τη μοναδική αισθητική και τη σαρωτική σκηνική παρουσία του, μας ταξιδεύουν με γνωστές μελωδίες στα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου. Ένα αφιέρωμα στη μουσική που κυριαρχούσε, εμπνευσμένη από τον κινηματογράφο και τους μεγαλύτερους συνθέτες, μέσα από ανατρεπτικές διασκευές και χιουμοριστικές ιστορίες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.