Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ηφαίστεια 2016 - Εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των "Ηφαιστείων 2016" έχει ως εξής:


Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 19:30 – Φηρά, Μητρόπολη  Θήρας
«Το Ουράνιο Τόξο της Cirebon» 
Παραδοσιακοί χοροί της Ινδονησίας. Γεύση από την πολιτιστική πολυμορφία της Ινδονησίας και πιο συγκεκριμένα της πόλης Σιρεμπόν. Χορευτές θα παρουσιάσουν μαγευτικούς χορούς που αντικατοπτρίζουν τα ήθη, τα έθιμα και την κουλτούρα της περιοχής τους, την πάλη των πολεμιστών της Σιρεμπόν απέναντι στους εχθρούς τους και το ταξίδι της ζωής τους ανθρώπου. 


Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 20:30 – Πύργος, κεντρική πλατεία,  
Έκθεση "1866 - 2016" 
Σπάνια έγγραφα, πρωτότυπες γκραβούρες, βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά από μια από της σημαντικότερες περιόδους για την ιστορία και την εξέλιξη της σύγχρονης Σαντορίνης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24/09 και ώρες λειτουργίας 10:00 – 14:00 & 18:00 – 20:00


Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου  στις  20:30– Οία, Πανηγυρόσπιτο
 Έκθεση φωτογραφίας του Αντώνη Ελευθεράκη με θέμα «Ηφαιστειακές φωτογραφίες»
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 18/09 ώρες επίσκεψης 18:00-21:00. 


Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου  στις  19:00 – Δ.Δ. Εμπορείου, στον πολιτιστικό σύλλογο 
Ομιλία του Χριστόφορου Ασιμή με θέμα «Εικαστική προσέγγιση της Ηφαιστειακής Γης»

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου  στις  20:30 - Φηρά Μητρόπολη Θήρας
Συναυλία «Τρίτονον»
Όταν  η ελληνική ροκ σκηνή συναντά το παραδοσιακό στοιχείο. Ένα μουσικό σχήμα γεννημένο στη Σαντορίνη που απαρτίζεται από φίλους, μαθητές και δασκάλους με πολλή αγάπη για τη μουσική και τον τόπο μας.


Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου  στις 19:00 -  Φηρά, Μητρόπολη Θήρας
Συναυλία, «Λυρική Αναφορά σε Έλληνες Συνθέτες» με τους Γιώργο Παυλάκο (πιάνο), Βασίλη Γισδάκη (κιθάρα, φωνή) και Μαρία Ζαβίτσα (φωνή). 

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 20:30  Αναπαράσταση Έκρηξης Ηφαιστείου 
Τα καθιερωμένα «Ηφαίστεια», η αναπαράσταση των ηφαιστειακών εκρήξεων που κάθε χρόνο γίνεται στη Σαντορίνη, θα αποτελέσουν και φέτος ένα μοναδικό θέαμα για τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού. Εικόνες, χρώματα και ήχοι θα συνθέσουν για ακόμα μία φορά μία αξέχαστη εμπειρία αισθήσεων και συναισθημάτων. Ένας φόρος τιμής στο ηφαίστειο, που δεν κοιμάται ποτέ…

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 21:00 -  Φηρά, Μητρόπολη Θήρας
Συναυλία με τους Νίνα Λοτσάρη και Opera Chaotique
Η δημοφιλής και λαμπερή περφόρμερ Νίνα Λοτσάρη, με την άκρως πετυχημένη προϋπηρεσία της σε ανάλογα προγράμματα που έγραψαν ιστορία και φλέρταραν με το καμπαρέ και το μιούζικαλ και το σουρεαλιστικό ντουέτο των Opera Chaotique, που έχει ξεχωρίσει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για το ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, τη μοναδική αισθητική και τη σαρωτική σκηνική παρουσία του, μας ταξιδεύουν με γνωστές μελωδίες στα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου, καταλήγοντας στο λιμάνι του Πειραιά. Ένα μεγάλο αφιέρωμα στη μουσική που κυριαρχούσε, εμπνευσμένη από τον κινηματογράφο και τους μεγαλύτερους συνθέτες, μέσα από ανατρεπτικές διασκευές και χιουμοριστικές ιστορίες.