Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ - Δήμου Θήρας 2016




Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης και ο Δήμος Θήρας παρουσιάζουν το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για την περίοδο Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2016. 
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πολυάριθμες εκδηλώσεις – μουσική, θέατρο, εικαστικά, αθλητισμός - που απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. 
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχεις ως εξής:

20 Μαΐου 2016 - Βουρβούλος (19:00)
21 Μαΐου 2016 - Μεσαριά (20:00)
22 Μαΐου 2016 - Εμπορείο (20:00)
Θέατρο Σκιών
Τρεις μοναδικές παραστάσεις θεάτρου σκιών αφιερωμένες στη λαϊκή παράδοση. Την πρώτη ημέρα ο αγαπημένος μας Καραγκιόζης θα υποδυθεί τον πλοίαρχο, μία μέρα μετά θα παρουσιαστεί η παράσταση "Ο Καραγκιόζης στο Λούνα Παρκ", ενώ ο κύκλος των παραστάσεων θα κλείσει με τον "Καραγκιόζη και το μαγεμένο δεντρί". Τη δεύτερη και την τρίτη ημέρα θα πραγματοποιηθεί δωρεάν εργαστήρι για την κατασκευή φιγούρας, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στην τεχνοτροπία της κατασκευής μίας παραδοσιακής φιγούρας, την οποία τελειώνοντας θα την κρατήσουν.
Είσοδος ελεύθερη



28 Μαΐου 2016 - Καμάρι (10:00)


3ο ταξίδι στους ρυθμούς της παράδοσης

Αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες της ανατολής, στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις, ανοιχτά εργαστήρια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και γευσιγνωστικές διαδρομές από τις περιοχές της ελληνικής ανατολής. Στην εκδήλωση, που επιμελείται η Ροζαλία Ελευθεριάδου, συμμετέχουν τα χορευτικά σχήματα του Οργανισμού, το χορευτικό του συλλόγου Ποντίων Σαντορίνης "Οι ακρίτες", η χορωδία Μυρτιδιώτισσας Καμαρίου, το τμήμα εικαστικών και το τμήμα θεατρικής αγωγής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Καμαρίου.

Είσοδος ελεύθερη



9 Ιουνίου 2016 - Κλειστό Γυμναστήριο (9:15/11:00) 


Το μικρό κολοκυθάκι 

Μια παρέα «εκπροσώπων» της φύσης συνειδητοποιεί ένα μεγάλο πρόβλημα που μαστίζει τον πλανήτη, τη λειψυδρία. Ξεκινάνε λοιπόν ένα ταξίδι περιπέτειας αλλά και γνώσεων, ώστε να βρουν την τελευταία σταγόνα βροχής που έχει «εγκλωβιστεί» στο «Κάστρο της Ρύπανσης» και να την ελευθερώσουν. Θα καταφέρουν άραγε να σώσουν τον πλανήτη; Μέσα από συμβολισμούς, τραγούδι και πολύ γέλιο, ταξιδεύουν τους μικρούς μας φίλους και τους μιλάνε όχι μόνο για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας αλλά και για αξίες, όπως αυτή της φιλίας και της συνεργασίας. 

Είσοδος Ελεύθερη



11 Ιουνίου 2016 - Κλειστό Γυμναστήριο (20:00)


WKF Santorini Cup 2016 Greece vs Ukraine

H σπουδαία διεθνής διοργάνωση "WKF Santorini Cup 2016 Greece vs Ukraine" καθιερώνεται από φέτος ως θεσμός στις Κυκλάδες. Δεκαέξι αγώνες Kick Boxing, Muay Thai και πυγμαχίας αναμένεται να καθηλώσουν το κοινό με σημαντικότερους την αναμέτρηση της Ελληνίδας Μεσογειονίκη Χαράς Δημητρούλας απέναντι στην έντεκα φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Ουκρανή Lena Ovchynnikova για τον παγκόσμιο τίτλο και εκείνη ανάμεσα στον ντόπιο αθλητή Απόστολο Λέντζα και τον Γιαννώτη Νίκο Παραθυράκη για τον τίτλο του πρωταθλητή Κυκλάδων. Κεντρικό τιμώμενο πρόσωπο της διοργάνωσης θα είναι ο δεκαεπτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του Kick Βοxing Μιχάλης Ζαμπίδης, ο οποίος θα παρευρεθεί στο ρινγκ για να τιμήσει αθλητές, παράγοντες και υποστηρικτές του αθλήματος. υποστηρικτές του αθλήματος. 
(Συνδιοργάνωση: Karamolegos team - Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου)
Είσοδος: 12 ευρώ

17 Ιουνίου 2016 - Μεσαριά (20:00)
18 Ιουνίου 2016 - Θηρασία (18:30)
Ο Χαχά και η Χιχί και το αερόστατο της ειρήνης
Η νέα παιδική παράσταση της ομάδας Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη, μιλάει στα παιδιά για τη φιλία, την επικοινωνία, τα συναισθήματα, την αλήθεια, την προσφυγιά, τον πόλεμο και την ειρήνη με τρυφερότητα, χιούμορ, θεατρικές εκπλήξεις και καινοτομίες. Ένα εκπληκτικό έργο που μιλάει απευθείας στη γλώσσα των παιδιών για τα κακώς κείμενα του κόσμου των μεγάλων. 
Είσοδος ελεύθερη 

21 Ιουνίου 2016 - Καμάρι (20:30)
Παράξενες μέρες
Οι "Παράξενες Μέρες" είναι ένα συγκρότημα με εντελώς προσωπικό στίγμα και αναγνωρίσιμο μουσικό ύφος. Οι εμφανίσεις του συγκροτήματος είναι από τις μουσικές παραστάσεις που πάντα ξεφεύγουν από τα γνωστά μονοπάτια, γεμάτες μουσικές και αφηγηματικά τραγούδια που φλερτάρουν με παραδοσιακά μονοπάτια και ηλεκτρισμένους ροκ δρόμους. Μία συναυλία αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα της μουσικής.  
Είσοδος ελεύθερη

23 Ιουνίου 2016 - Περίσσα (20:30)
5 Ιουλίου 2016 - Οία (20:30)
Famileia
Οι Famileia εξιστορούν το παρελθόν και την παράδοση σε έναν ήχο εκτόνωσης, κατάλληλο για να νανουριστεί το τέρας, που τρέφεται και επιβιώνει απ την κατάφαση του βιωματικού του κάθε ανθρώπου ή κοινωνικού συνόλου, βρίσκοντας καταφύγιο στον ίδιο τον άνθρωπο. Διασκευές παραδοσιακών κομματιών παιγμένες μ' ένα τρόπο τόσο ξεχωριστό και ιδιαίτερο, αλλά και αγαπημένα τραγούδια της έντεχνης μουσικής συνθέτουν ένα εκρηκτικό μουσικό... κοκτέιλ.
Είσοδος ελεύθερη

1 Ιουλίου 2016 - Ημεροβίγλι (20:30)
Σοφία Τσέρου
Η Σοφία Τσέρου μαζί με την ορχήστρα της θα μας ταξιδέψουν σε μέρη... έντεχνα, ελαφρολαϊκά και παραδοσιακά.  Στην πορεία της διαδρομής θα συναντήσουμε τραγούδια από την δισκογραφική της δουλειά "Αιολία" του Μιχάλη Νικολούδη, από τον "Μελισσόκηπο", αλλά και από άλλες δισκογραφικές της δουλειές, ενώ δεν θα λείψουν και οι μουσικές αναφορές σε αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, καλύπτοντας ένα φάσμα από Μίκυ Θεοδωράκη και Μάνο Χατζηδάκι μέχρι Σωκράτη Μάλαμα και Θανάση Παπακωνσταντίνου.
Είσοδος ελεύθερη

2 Ιουλίου 2016 - Πύργος (20:30)
Φλώρα Χρυσού
Με μια αγκαλιά γεμάτη τραγούδια επιστρέφει η Φλώρα Χρυσού στη γειτονιά των παιδικών της χρόνων. Το  "Αγίασε ψυχή μου", ο "Μάντης" και το "Οξυγόνο μηδέν στον αέρα" από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και νέα τραγούδια στα οποία υπογράφει η ίδια τη μουσική και τους στίχους  συναντούν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια σπουδαίων καλλιτεχνών όπως οι Χαρούλης, Κανά, Τσανακλίδου κ.α. Μία μουσική παράσταση γεμάτη νοσταλγία  για τον καλό εκείνο καιρό που οι άνθρωποι στις αυλές τραγουδούσαν παρέα.
Είσοδος ελεύθερη

4 Ιουλίου 2016 - Μεγαλοχώρι (20:30)
Συγκρότημα έντεχνης - λαϊκής μουσικής
Το συγκρότημα έντεχνης και Λαϊκής Μουσικής, έχοντας λάβει μέρος σε πάρα πολλές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, αναμένεται να κάνει και μία μουσική... στάση στο νησί μας. Μ' ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει αρκετά από τα πιο ποιοτικά έντεχνα και λαϊκά τραγούδια της επιλογής τους, πρόκειται να μας χαρίσουν μία υπέροχη βραδιά.
Είσοδος ελεύθερη

7 Ιουλίου 2016 - Φηρά (20:30)
Τεχν-Άσματα
Με την πεποίθηση ότι μόνο μέσα στη μουσική ζούμε την απόλυτη ελευθερία, την αγάπη, το κέφι και τη χαρά έχει στόχο τη δημιουργία καλλιτεχνικά δοσμένων, έντεχνων, λαϊκών και ρεμπέτικων ήχων με σεβασμό στις πρώτες και αυθεντικές εκτελέσεις των δημιουργών τους. Μια δημιουργική παρέα που με πέντε όργανα, τρεις φωνές και την αγάπη της για την καλή μουσική καταφέρνει να μας πάει ένα μεγάλο ταξίδι, από τους αμανέδες και τα ρεμπέτικα του μεσοπολέμου ως τα καλλιτεχνήματα των ημερών μας.
Είσοδος ελεύθερη

9 - 24 Ιουλίου 2016 - Πύργος
1956 - 2016
60 Χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό παρουσιάζεται σπάνιο φωτογραφικό υλικό, εφημερίδες της εποχής και μαρτυρίες από την πιο τραγική στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της Σαντορίνης. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο της Εστίας στην πλατεία του Πύργου και την επιμελείται ο Λ. Ζώρζος. 
(Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Εστία Πύργου)
Είσοδος ελεύθερη

10 Ιουλίου 2016 - Κλειστό Γυμναστήριο (20:30)
Παραμυθία
Η παιδική χορωδία "Παραμυθία" της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγα Ρωσσίας θα τραγουδήσει και θα χορέψει έργα ρωσικής και ξένης κλασικής εκκλησιαστικής μουσικής και παραδοσιακών τραγουδιών. 
Είσοδος ελεύθερη

11 Ιουλίου 2016 - Κλειστό Γυμναστήριο (19:00)
XANA ZOO
Ένα θεότρελο παιδικό μουσικοχορευτικό show με την Τερέζα, την Μάρδη και τον Άρη, που θα ξεσηκώσουν τους μικρούς μας φίλους παρέα με τον Φαταούλα, τον Αστακό, την Αγελάδα, τον Βάτραχο και όλους τους ήρωες της Χοραλίας. Μαζί τους βέβαια θα είναι η Καμήλα, ο Σκαντζόχοιρος, η Κατσίκα, ο Ντρούλης-Ντρούλης χοντρούλης, ο Ελέφαντας και όλη η θεότρελη παρέα που δημιούργησε ο Μάνος Βαφειάδης και λάτρεψαν όλα τα παιδιά μέσα από το project "Μazoo and the Zoo".
Είσοδος: 5 ευρώ 


12 - 17 Ιουλίου 2016 

3ο Μουσικό Φεστιβάλ "Στρογγύλη"

12 Ιουλίου 2016 - Φηρά  Φεστιβάλ (21:00)
"Στρογγύλη"(promotion day) 
Απόστολος Ρίζος
Ο υπέροχος τραγουδοποιός και ερμηνευτής έχει στήσει μία νέα μουσική πρόταση, με τη χαρακτηριστική του επιμέλεια στην επιλογή των τραγουδιών, αλλά και τη δυνατότητα που έχει να εξαφανίζει τα σύνορα μεταξύ των μουσικών ειδών. Αγαπημένα κομμάτια από την δισκογραφία του Απόστολου Ρίζου συναντούν μ' ένα ανατρεπτικό τρόπο τον Βαμβακάρη, τον Λοΐζο, τον Χατζιδάκι, τον Τσιτσάνη, τον Περίδη, τον Μικρούτσικο, τον Θ. Παπακωνσταντίνου, τον Ζερβουδάκη, τον Αλκαίο, τη Νικολακοπούλου και πολλούς ακόμα σε μία εξαιρετική παράσταση.
Είσοδος ελεύθερη

13 Ιουλίου 2016 - Κλειστό Γυμναστήριο (21:00)
Μανώλης Μητσιάς, Γεωργία Νταγάκη και Σταύρος Σιόλας
Ο Μανώλης Μητσιάς αυτή τη φορά ενώνει το χθες με το σήμερα, τη δική του ιστορία με το παρόν και μοιράζεται " Εξ' αδιαιρέτου" τη σκηνή μαζί με τον Σταύρο Σιόλα και τη Γεωργία Νταγάκη. Μια μουσική συνάντηση με δύο νέους πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες που με άξονα τον Μανώλη Μητσιά θα μας ταξιδέψουν με αγαπημένες μελωδίες στον ήχο του σήμερα.
Είσοδος: 10 ευρώ
Τιμή ενιαίου εισιτηρίου: 25 ευρώ 
* Τιμή εισόδου για όλο το φεστιβάλ με την επίδειξη κάρτας πολυτέκνων ή απορίας: 10 ευρώ

14 Ιουλίου 2016 - Κλειστό Γυμναστήριο (21:00)
Φίλιππος Πλιάτσικας
Με αφορμή την κυκλοφορία  του δίσκου "Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος" ο Φίλιππος Πλιάτσικας πραγματοποιεί μια αναδρομή στα χρόνια από την δημιουργία των Πυξ Λαξ μέχρι σήμερα, ταξιδεύοντας στις αποσκευές του με όλες εκείνες τις αναμνήσεις από ανθρώπους και μουσικές που κάποτε ονομάστηκαν "Το ροκ της Δυτικής Όχθης". Εκτός όμως από τα προσωπικά του κομμάτια κι εκείνα των Πυξ Λαξ, ο αγαπημένος μας τραγουδοποιός έχει εντάξει στο πρόγραμμά του και τραγούδια άλλων μουσικών συνοδοιπόρων, διασκευασμένα με τον ήχο που ξεκίνησε πριν τη δεκαετία του '90 κι έφτασε αναλλοίωτος ως τις μέρες μας.
Είσοδος: 10 ευρώ
Τιμή ενιαίου εισιτηρίου: 25 ευρώ

15 Ιουλίου 2016 - Κλειστό Γυμναστήριο (21:00)
Μαριώ
Γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, η Μαριώ δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια τη δική της μικρή ιστορία. Μια ιστορία που διηγείται με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο σε κάθε της εμφάνιση, τραγουδώντας όλα εκείνα τα ρεμπέτικα τραγούδια που αγαπήσαμε μέσα στα χρόνια και όχι μόνο. Μαζί της σ' αυτό το γλέντι από καρδιάς θα βρίσκονται ο συνθέτης και σολίστας του μπουζουκιού Δημήτρης Λίβανος, ο μαέστρος και πιανίστας Παναγιώτης Παπαγεωργίου, ο Αντώνης Κουτελιέρης στην κιθάρα και ο Γιάννης Παππάς στο βιολί.
Είσοδος: 10 ευρώ

16 Ιουλίου 2016 - Κλειστό Γυμναστήριο (21:00)
Νίκος Ζιώγαλας & Βασίλης Καζούλης
Δύο από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς της γενιάς τους συμπράττουν επί σκηνής, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα γεμάτη αυθορμητισμό, αγάπη κι ενθουσιασμό. Με τραγούδια που όλοι έχουμε τραγουδήσει όπως " η Φανή", " Σαν σταρ του σινεμά", "Κάτι να γυαλίζει", "Βασιλική", "Αν ήσουν άγγελος", "Πέρασε η μπόρα" και πολλές ακόμα διαχρονικές επιτυχίες, ο Νίκος και ο Βασίλης είναι η καλύτερη συνταγή για μία αξέχαστη μουσική παράσταση, έχοντας στο πλάι τους, τους εξαιρετικούς "On the Road". 
Είσοδος: 10 ευρώ


17 Ιουλίου 2016 - Κλειστό Γυμναστήριο (21:00)
Χρήστος Θηβαίος
Τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας κα ερμηνευτής υψηλών επιδόσεων ο Χρήστος Θηβαίος διαλέγει τα αγαπημένα του τραγούδια από την 20χρονη πορεία του στη μουσική αλλά και εκείνα που έχει αγαπήσει, από εκλεκτούς συναδέλφους του , παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και νέα τραγούδια από τη δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζει αυτό τον καιρό με τίτλο "Σιδερένιο νησί". Μαζί με την μπάντα των "Πέτρινων Κήπων" επισκέπτεται τη Σαντορίνη, προσθέτοντάς την  στο δικό του "ημερολόγιο".


Την συναυλία ανοίγει ο εξαίρετος Σαντορινιός σολίστας Μανώλης Φύτρος.  Ένας μοναδικός δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, μέλος της ορχήστρας «Επόμενοι»  του Θ. Πολυκανδριώτη, συνθέτης λαϊκής και έντεχνης μουσικής με σπουδαίες συνεργασίες στο βιογραφικό του (Γ.Καλατζης, Θ. Πολυκανδριώτης, Α.Κονιτόπουλος κ.α.) που θα επιδιώξει εμπρός στο κοινό της ιδιαίτερης του πατρίδας να ξεδιπλώσει επί σκηνής το πολύπλευρο ταλέντο του και να χαρίσει στιγμές μοναδικού ερμηνευτικού ταπεραμέντου καταθέτοντας την ψυχή του για την τέχνη που υπηρετεί.
Είσοδος: 10 ευρώ




22 Ιουλίου 2016 - Μέγαρο Γκύζη (21:00)


Julia Rutigliano

Η εξαιρετική μέτζο σοπράνο Τζούλια Ρουτιλιάνο, έχοντας τραγουδήσει Βάγκνερ και Ρ. Στράους στην Νυρεμβέργη, την Βαϊμάρη και πρόσφατα στο Μπαϋρώϋτ, την Βαλένθια και στο Maggio Musicale Fiorentino με τον Ζούμπιν Μέτα και τον Κίριλ Πετρένκο, έρχεται στην Ελλάδα και στη Σαντορίνη. Τα αριστουργηματικά Wesendonck Lieder και τέσσερα από τα καλύτερα lieder του Ρίχαρντ Στράους, του Έλληνα Βάγκνερ, όπως έλεγε ο ίδιος, ερμηνεύονται στον ζεστό χώρο του Μεγάρου Γκύζη από μία λυρική καλλιτέχνιδα με σπουδές και καριέρα στην μουσική πατρίδα και των δύο, την Βαυαρία. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν τα πολύ ενδιαφέροντα τραγούδια του Xavier Montsalvatge. Μαζί της στο πιάνο ο Γιάννης Γιαννόπουλος. 

(Συνδιοργάνωση: Μέγαρο Γκύζη)

Είσοδος ελεύθερη



23 - 24 Ιουλίου 2016 - Κλειστό Γυμναστήριο (21:30)


Χωρίζουμε λέμε...

Μετά από την επιτυχημένη χειμερινή περιοδεία, η παράσταση των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, "Χωρίζουμε λέμε…" συνεχίζει ακάθεκτη το ταξίδι της.  Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έρχεται να προστεθεί στην κεφάτη παρέα του Αλέξανδρου Ρήγα και της Μπέσυς Μάλφα,  με απώτερο στόχο όχι το διαζύγιο, αλλά το γέλιο. Μια κωμωδία έκπληξη που με αφορμή ένα διαζύγιο ρίχνει μια διεισδυτική, γεμάτη χιούμορ, ματιά σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, φλερτάροντας με την επιθεώρηση, σχολιάζοντας όλες τις πτυχές της σύγχρονης πραγματικότητας. 



27 Ιουλίου 2016 - Βουρβούλος (21:00)


Λοΐζος Σορώτος

Με αφορμή τον εορτασμό του Αγ. Παντελεήμονα, ο Σορώτος Λοΐζος με την ορχήστρα του θα δώσουν τη σπίθα για ν' ανάψει το γλέντι και ο χορός με γνωστά αγαπημένα νησιώτικα και λαϊκά τραγούδια.
Είσοδος ελεύθερη



27 Ιουλίου 2016 - Ακρωτήρι (20:30)

Jazz Trio
Tρεις σπουδαίοι μουσικοί με εξαιρετικές σπουδές θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τη μαγευτική καλντέρα με τα αισθαντικά και ιδιαίτερα ηχοχρώματα της μουσικής jazz. 
Είσοδος ελεύθερη

29 - 30 Ιουλίου 2016 - Κλειστό Γυμναστήριο (21:15)
Κόκο Μπλόκο
Η θεότρελη, ανατρεπτική, ξεκαρδιστική κωμωδία της χρονιάς έρχεται να ταράξει τα ήσυχα βράδια τους καλοκαιριού. Νίκος Μουτσινάς, Βασιλική Ανδρίτσου και Πηνελόπη Αναστασοπούλου παθαίνουν ένα απίστευτο... κόκο μπλόκο όταν μαζί με τους Αντώνη Κρόμπα, Σοφία Μανωλάκου και Ματίνα Νικολάου βρίσκονται στη Φολέγανδρο, όπου συμβαίνουν ασταμάτητες παρεξηγήσεις και ανατροπές. Βασισμένη στη γαλλική κωμωδία του Μαρκ Καμολετί "Pyzama pour six", η παράσταση του Νίκου Μουτσινά μας υπόσχεται άφθονο γέλιο. 

1 - 8 Αυγούστου 2016 - Κλειστό Γυμναστήριο
Santorini Circus Festival
Για δεύτερη χρονιά ο ΔΑΠΠΟΣ και η σχολή εναλλακτικού αθλητισμού και παραστατικών τεχνών Circus Dayz παρουσιάζουν το Santorini Circus Festival. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μαθήματα - σεμινάρια στο παρκούρ, την καποέιρα, στις εναέριες ακροβατικές - τεχνικές ισορροπίας, στον ακροβατικό - σύγχρονο χορό και στις τεχνικές τσίρκου, ενώ θα γίνουν επίσης επιδείξεις στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου, αλλά και μουσικό- θεατρικές  παρελάσεις και παραστάσεις δρόμου σε πολλά χωριά και επιλεγμένα σημεία της Σαντορίνης.

1  Αυγούστου 2016 - Λύκειο Φηρών (21:30)
Τα λαϊκά του Μίκη Θεοδωράκη
Μια συναυλία με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» αφιερωμένη στα πιο αγαπημένα λαϊκά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.
Ερμηνεύουν οι: Δημήτρης Μπάσης και Σοφία Παπάζογλου. Στη συναυλία θα ακουσθούν τα ωραιότερα και γνωστότερα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, λαϊκά, ζεϊμπέκικα, επαναστατικά, αλλά και λυρικές, μελαγχολικές εξαίσιες μελωδίες του συνθέτη.
(Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης "Το Αρκάδι")

6 Αυγούστου 2016 - Κλειστό Γυμναστήριο (21:00)
Μίμης Πλέσσας
Ο μεγάλος δημιουργός και εμπνευστής της νέας γενιάς Μίμης Πλέσσας και ο ερμηνευτής κι ενορχηστρωτής Μαυρίκιος Μαυρικίου έχοντας μία βαλίτσα με γνωστά και αγαπημένα ακούσματα που η σφραγίδα τους στον χρόνο παρέμεινε ανεξίτηλη, έρχονται Σαντορίνη για μία συναυλία που θα αφήσει εποχή. Το συνθέτη και τον ερμηνευτή θα συνοδεύσουν η Ανδριάνα Μπάμπαλη και η πενταμελής "Ορχήστρα των αισθήσεων", ενώ μαζί τους θα είναι κι ένας μεγάλος κύριος του ελληνικού θεάτρου o Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος θα δώσει έναν αλλιώτικο τόνο στην παράσταση αφηγούμενος μικρές ιστορίες και μυστικά που κρύβονται πίσω από το έργο του συνθέτη καθώς και παρασκήνια από στιγμές σύλληψης, δημιουργίας, εκτέλεσης και ηχογράφησης των τραγουδιών του.
Είσοδος: 12 ευρώ

8  Αυγούστου 2016 - Πύργος (20:30)
Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι...
Η παράσταση - αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του σπουδαίου Νίκου Καζαντζάκη που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς κι έχει συμπεριληφθεί στην εισαγωγή της νέας έκδοσης της Ασκητικής αποτελεί ένα ταξίδι στα αριστουργήματα του μεγάλου συγγραφέα. Πρόκειται για μία σκηνική σύνθεση από τα μεγαλύτερα έργα του κορυφαίου Έλληνα λογοτέχνη και φιλοσόφου σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου και θεατρική διασκευή του ίδιου και της Σοφίας Καζαντζιάν με την οποία και πρωταγωνιστεί.
Είσοδος ελεύθερη

10 Αυγούστου 2016 - Καμάρι (20:30)
Στα χνάρια των Γιάλα
Στα χνάρια του μουσικού σχήματος Γιάλα των οποίων υπήρξε ιδρυτικό μέλος ο Γιάννης Χίνος συνεργάζεται με δύο εξαιρετικούς μουσικούς τους, τον  Ανδρέα Αρβανίτη και τον Μάρκο Κωνσταντάκη και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με ήχο κρητικό που διατρέχει την περίοδο του κλασσικού και σύγχρονου έντεχνου τραγουδιού και πλαισιώνεται με αναφορές στην κρητική παράδοση όπως και άλλων περιοχών.
Είσοδος ελεύθερη

17 Αυγούστου 2016 - Εστία Πύργου (20:30)
21 Αυγούστου 2016 - Χριστιανική εστία Φηρών (20:30)
30 Αυγούστου 2016 - Οία Πλατσανή (19:00)
Σοφία Παπαδημητροπούλου, Γιώργος Ρούσσος & Γιώργος Σακελλαρίδης
Η Σοφία Παπαδημητροπούλου παίρνει... αγκαζέ τον Γιώργο Ρούσσο και τον Γιώργο Σακελλαρίδη και μαζί "χρωματίζουν" το ηλιοβασίλεμα με μερικές από τις πιο διάσημες μελωδίες του παγκόσμιου πενταγράμμου. Τα cabaret songs του Eric Satie φλερτάρουν με τις μελωδίες της εποχής του retro της Edith Piaf και τις αισθαντικές μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι. 
Είσοδος ελεύθερη


23 Αυγούστου 2016 - Βουρβούλος (21:00)
Θηραίοι Band
Ένα ξέφρενο γλέντι με τους αγαπημένους μας Θηραίους Band που αναμένεται να ξεσηκώσουν το κοινό μέσα από νησιώτικες, κρητικές και λαϊκές μελωδίες υπό τους ήχους της λύρας και της φωνής του Άγγελου Δρόσου.
Είσοδος ελεύθερη

25 Αυγούστου 2016 - Περίσσα (20:30)
Monsieur Minimal
Με ήδη τέσσερα άλμπουμ στο ενεργητικό του, άριστες κριτικές, εμφανίσεις σε Ελλάδα κι εξωτερικό, συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως η Δήμητρα Γαλάνη και ο Moby και παρουσία σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές λίστες, ο Monsieur Minimal έχει κερδίσει επάξια τα τελευταία χρόνια μια αξιοσημείωτη μουσική αναγνώριση και τον τίτλο του indie/pop esthete. Μία ιδιαίτερη συναυλία που αναμένεται να... ηλεκτρίσει τις αισθήσεις μας.    
Είσοδος ελεύθερη


3 Σεπτεμβρίου 2016 - Μπελλώνειο (20:30)
Ιωάννα Καραμολέγκου - Κατερίνα Ρούσσου 

Με τον Μανώλη Παπασηφάκη να τις συνοδεύει στο πιάνο, οι εξαιρετικές Θηραίες λυρικές τραγουδίστριες Ιωάννα Καραμολέγκου και Κατερίνα Ρούσσου θα μας χαρίσουν μία αξέχαστη βραδιά κλασσικής μουσικής "Αποχαιρετώντας το θέρος".
Θ' ακουστούν αριες, ντουέτα από όπερα κι ελληνική οπερέτα καθώς και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.
Είσοδος ελεύθερη

5 Σεπτεμβρίου 2016 - Φηρά (20:30)
Masif
Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του σπουδαίου ποιητή Νίκου Καββαδία με τίτλο " Η προφητεία της Περουάνας". Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση από γεγονότα και καταστάσεις, που ό ίδιος ο ποιητής είχε κατά καιρούς διηγηθεί, προβολή σλάιτς και φυσικά μελοποιημένα ποιήματα που έγιναν τραγούδια από τον Θάνο Μικρούτσικο, τη Μαρίζα Κωχ, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και τον Γιάννη Σπανό, αλλά και δύο ανέκδοτα τραγούδια των Masif αφιερωμένα στον Καββαδία. 
Είσοδος ελεύθερη

7 Σεπτεμβρίου 2016 - Καλντέρα & Μέγαρο Γκύζη (20:00)
Βραδιά βραζιλιάνικης μουσικής 
Με αφορμή την επέτειο της ανεξαρτησίας της Βραζιλίας, η Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης Μουσικής στην Ελλάδα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στους γνωστότερους μουσικούς της χώρας του καφέ. Μαζί της ο κρουστός των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, Πέτρος Κούρτης.
(Συνδιοργάνωση: b jazz)
Υπό την αιγίδα της βραζιλιάνικης πρεσβείας

10 Σεπτεμβρίου 2016 - Φηρά (20:30)
Το ουράνιο τόξο της Cirebon
Γεύση από τις χορευτικές εθνικές επιδόσεις και την πολιτιστική πολυμορφία της Ινδονησίας και πιο συγκεκριμένα της πόλης Σιρεμπόν θα πάρουν όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση. Οι χορευτές θα παρουσιάσουν μαγευτικούς χορούς που αντικατοπτρίζουν τα ήθη, τα έθιμα και την κουλτούρα της περιοχής τους, την πάλη των πολεμιστών της Σιρεμπόν απέναντι στους εχθρούς τους και το ταξίδι της ζωής τους ανθρώπου. 
Είσοδος ελεύθερη

11 - 25 Σεπτεμβρίου 2016 - Πύργος
1866 - 2016
Με θέμα τη συμπλήρωση των 150 χρόνων από την μεγάλη έκρηξη της Νέας Καμένης στον εκθεσιακό χώρο της κεντρικής πλατείας Πύργου θα παρουσιαστούν σπάνια έγγραφα, πρωτότυπες γκραβούρες, βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά από μια από της σημαντικότερες περιόδους για την ιστορία και την εξέλιξη της σύγχρονης Σαντορίνης.  Η έκθεση γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Ηφαίστεια 2016 και την επιμελείται ο Λ. Ζώρζος. (Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Εστία Πύργου).
Είσοδος ελεύθερη

13 - 14 Σεπτεμβρίου 2016 - Οία
Ηφαίστεια 2016
Μια συλλογική έκθεση με θέμα τα ηφαίστεια της Σαντορίνης, όπου φωτογράφοι αποτυπώνουν το μοναδικό ηφαιστειακό τοπίο σε ένα μοναδικό συνδυασμό στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Ηφαίστεια 2016. 
(Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Εστία Πύργου).
Είσοδος ελεύθερη

15 - 16 Σεπτεμβρίου 2016 - Εμπορείο - Βλυχάδα
Ηφαίστεια 2016 
Μια συλλογική έκθεση με θέμα τον ηφαιστειακό χαρακτήρα της Σαντορίνης. Ζωγράφοι που ζουν στην Σαντορίνη αλλά και άλλοι, που εμπνέονται από το νησιωτικό σύμπλεγμα της Σαντορίνης και τα ηφαίστεια, παρουσιάζουν τα έργα τους στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Ηφαίστεια 2016.  Την έκθεση επιμελούνται οι Χριστόφορος Ασιμής και Κάτωνας Ασιμής. (Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Εστία Πύργου).
Είσοδος ελεύθερη

17 Σεπτεμβρίου 2016 - Φηρά (21:30)
Ηφαίστεια 2016 - Συναυλία
Με την αναπαράσταση της εικονικής έκρηξης του Ηφαιστέιου, την οποία θα ακολουθήσει μία μαγευτική συναυλία θα πέσει η αυλαία των "Ηφαιστείων 2016". 
Είσοδος ελεύθερη


24 Σεπτεμβρίου 2016 - Φηρά (20:30)
Last Lust
Μια κολεκτίβα ετερόκλητων μουσικών τάσεων, έμπνευση και δημιούργημα του Μιχάλη Μπρούζου (κιθάρα) και του Πέτρου Λαμπρίδη (μπάσο), έφτιαξαν μία ομάδα με τους Γιώργο Κοντογιάννη στη κρητική λύρα, τον Μιχάλη Καταχανά στη βιόλα και τον Νίκο Παπαβρανούση στα τύμπανα, έχοντας κοινό τόπο την αισθητική. Με έντονες τις αναφορές τους σε είδη όπως μεσογειακή τζαζ, avant-guarde, με πινελιές νεορομαντισμού αλλά και αρώματα της ευγενούς ανατολής, η σύμπραξη αυτή θα τους φέρει μαζί επί σκηνής σε ένα πρόγραμμα ανατρεπτικό γεμάτο από δυνατές ορχηστρικές κραυγές και τραγουδιστικούς ψιθύρους που προκαλούν έκρηξη των αισθήσεων.
Είσοδος ελεύθερη

1 Οκτωβρίου 2016 - Κλειστό Γυμναστήριο (20:00)
Χορευτική παράσταση Κρητών & Ποντίων
Κρήτες και Πόντιοι... παντρεύουν τους πολιτισμούς τους και μας παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα γεμάτο χορούς από τις περιοχές τους. Ο σύλλογος Κρητών Σαντορίνης "Το Αρκάδι" και ο σύλλογος Ποντίων & φίλων Ποντίων Σαντορίνης "Οι Ακρίτες" μας υπόσχονται ένα ανεπανάληπτο παραδοσιακό γλέντι που κανείς δεν πρέπει να χάσει. 
(Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης "Το Αρκάδι" και σύλλογος Ποντίων & φίλων Ποντίων Σαντορίνης "Οι Ακρίτες")
Είσοδος ελεύθερη

7-9 Οκτωβρίου 2016
Santorini Experience 2016
Η διοργάνωση που τράβηξε τα βλέμματα όλων των φίλων του αθλητισμού και χάρισε μοναδικές στιγμές και συγκινήσεις σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, επιστρέφει για 2η συνεχή χρονιά. Η Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης από το ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι αποτελεί τη "ναυαρχίδα" του τριημέρου, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα ποικίλες διαδρομές τρεξίματος στο μαγικό μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά στο "φρύδι" της Καλντέρας, αλλά και σε άλλα επιλεγμένα σημεία. 
(Συνδιοργάνωση: Active Media group)

15 Οκτωβρίου 2016 - Μέγαρο Γκύζη (20:00)
Trouble in Tahiti
Η ομάδα όπερας "The Medium Project" είναι μια νέα ομάδα καλλιτεχνών που ιδρύθηκε το 2013 ύστερα από πρωτοβουλία της σκηνοθέτιδας Ράιας Τσακηρίδη. Το έργο του Leonard Bernstein που θα μας παρουσιάσει ασχολείται με τη βαρύτητα των προσωπικών σχέσεων, το κυνήγι της ευτυχίας και την αδυναμία της ουσιαστικής διαπροσωπικής επικοινωνίας που εμφανίζονται ως προβληματικές ανεξαρτήτως χρόνου, χώρου, φύλου και καταγωγής, ενώ οι σχέσεις των δύο φύλων και οι συνήθειες της καθημερινότητας εξετάζονται στο μικροσκόπιο. Η μουσική της εν λόγω όπερας ακολουθεί μια ηχητική γραφή που αγγίζει το κλασικό αμερικάνικο μιούζικαλ της δεκατίας του 1950 με άμεση, λιτή και καθαρή γραφή υπό τους ήχους της μουσικής jazz
(Συνδιοργάνωση: Μέγαρο Γκύζη)
Είσοδος ελεύθερη

21 Οκτωβρίου 2016 - Κλειστό Γυμναστήριο (17:30)
Εργαστήρι μαριονέτας "Παίζουμε;"
Ανακατεύοντας μπόλικη φαντασία με χαρά, ενθουσιασμό, ομαδικό πνεύμα και πολύ παιχνίδι η ομάδα "Ουπς" θα επιχειρήσει να μυήσει μικρά και μεγάλα παιδιά στο μαγικό κόσμο ενός κουκλοεργαστηρίου. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στην κατασκευή και εμψύχωση κούκλας, όπου τα υλικά, οι τεχνικές κουκλοθεάτρου και οι θεματικές προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητες της ομάδας των συμμετεχόντων. 
Είσοδος ελεύθερη

6 Νοεμβρίου 2016 - Μέγαρο Γκύζη (20:00)
Les Dames Desheritees
Μία συναυλία κλασσικής μουσικής με το τριο "Les Dames Desheritees" (φωνή, φλάουτο και πιάνο). Οι  μουσικοί είναι καθηγήτριες του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με την ιδιαίτερη σύνθεση του συνόλου να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός προγράμματος με έργα ιδιαίτερα αισθαντικά, αλλά και πρωτότυπα έργα. 
(Συνδιοργάνωση: Μέγαρο Γκύζη)
Είσοδος ελεύθερη

12 Νοεμβρίου 2016 - Μέγαρο Γκύζη (20:00)
Μια φορά κι ένα ζαμάνι
Ένα ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου, με όχημα τη μουσική και τα παραμύθια. Δύο μουσικοί κι ένας παραμυθάς ανεβαίνουν στο μαγικό χαλί τους και μας ταξιδεύουν από την Ουαλία στην Κίνα κι από τον παγωμένο βορά στην καυτή έρημο, παρέα με ερωτευμένα βασιλόπουλα μα και απλούς ψαράδες. Μια βόλτα στο κόσμο, γιατί ο κόσμος είναι ένας και τα τραγούδια και τα παραμύθια μας δείχνουν τον τρόπο να γίνουμε και πάλι μια παρέα όλοι μαζί.
Είσοδος ελεύθερη

26 Νοεμβρίου 2016 - Μέγαρο Γκύζη (19:30)
Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι
Μία παράσταση εμπνευσμένη από την ελληνική παράδοση, συνδυάζοντας αφήγηση, θέατρο κούκλας, ζωντανή μουσική, παραδοσιακά τραγούδια και διαδραστικά στοιχεία, όπου  τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον λαϊκό μας πολιτισμό, παίζουν, διασκεδάζουν και γνωρίζουν με πρωτότυπο τρόπο την υφαντική τέχνη! 
Είσοδος ελεύθερη

9-11 Δεκεμβρίου 2016 - Μέγαρο Γκύζη (19:30)
Παιδικό Φεστιβάλ 
Μουσική, τραγούδι, θέατρο και χορός από τα παιδιά της Σαντορίνης. Ένα φεστιβάλ έκπληξη με τους μικρούς μας φίλους που θα προσφέρει απλόχερα χαρά, διασκέδαση, γέλιο αλλά και γνώση. (Συνδιοργάνωση: Μέγαρο Γκύζη)    
Είσοδος ελεύθερη

17 Δεκεμβρίου 2016 - Μέγαρο Γκύζη (19:30)
Ορχήστρα Ωδείου Αθηνών
Η Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών επανασυστάθηκε το 2015 υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Ανδρέα Τσελίκα και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Σαντορίνη. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου που σχετίζονται με την εορτή των Χριστουγέννων από το διάσημο Gloria του Ιταλού συνθέτη Antonio Vivaldi μέχρι το δεξιοτεχνικό Excultate Jubilate του W.A. Mozart, ενώ την ορχήστρα θα πλαισιώσουν καθηγητές και σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου Θήρας. (Συνδιοργάνωση: Μέγαρο Γκύζη)
Είσοδος ελεύθερη