Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Ολοκλήρωση μαθημάτων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ολοκληρώθηκαν για τη φετινή σχολική περίοδο οι επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δημοτικού Αθλητικού Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαντορίνης που βρίσκεται στην περιοχή του Βουρβούλου. 

Συνολικά μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής παρακολούθησαν 280 παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών απ' τα σχολεία του Καμαρίου, των Φηρών, του Καρτεράδου, του Βουρβούλου, του Ημεροβιγλίου και της Μεσσαριάς.
Οι μαθητές διδάχτηκαν από τον κο Μάρκο Αλεφραγκή σε θεωρητικό επίπεδο στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του νηπιαγωγείου του Βουρβούλου τρόπους σωστής οδικής συμπεριφοράς σαν πεζοί, αλλά και σαν επιβάτες Ι.Χ ή λεωφορείου, ήρθαν σε επαφή με ορισμένα βασικά σήματα της τροχαίας κι ακόμα έμαθαν να διαβάζουν τις διαγραμμίσεις στην άσφαλτο. 
Φυσικά όμως το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσής τους ήταν πρακτικό, καθώς μετά την ολοκλήρωση της θεωρίας οι... οδηγοί του μέλλοντος μετέφεραν τις γνώσεις τους στο τιμόνι, οδηγώντας αυτοκινητάκια και ποδήλατα στην πίστα του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτή και των δασκάλων τους, φεύγοντας πραγματικά ενθουσιασμένα έπειτα από κάθε επίσκεψη τους.   
Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κο Μάρκο Αλεφραγκή για την πραγματικά πολύτιμή και ανιδιοτελή βοήθειά του στην προσπάθειά μας να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά τη σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής και να μάθουν ν' αντιμετωπίζουν την οδήγηση και την κυκλοφορία με υπευθυνότητα.