Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Αθλοπαιδιές Δημοτικών Σχολείων στο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ

Τη χαρά να φιλοξενήσει για δύο συνεχόμενα πρωινά το... μέλλον της Σαντορίνης είχε ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015. 
Διακόσια σαραντα έξι παιδιά (128 αγόρια - 118 κορίτσια) από τα δημοτικά σχολεία των Φηρών, του Καμαρίου, του Καρτεράδου, της Μεσσαριάς, του Πύργου - Μεγαλοχωρίου, του Εμπορείου και της Οίας κατέκλυσαν το Κλειστό Γυμναστήριο στα πλαίσια του προγράμματος των σχολικών αθλοπαιδιών.
Τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν με τη ψυχή τους για περισσότερο από τέσσερις ώρες στο παρκέ, γνωρίζοντας τα μυστικά του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης και παίζοντας όλοι με όλους χωρίς μάλιστα να κρατάνε νικητή ή σκορ. Εξάλλου, σκοπός των αθλοπαιδιών ήταν οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με μαθητές άλλων σχολείων κι επίσης να αναπτύξουν το αίσθημα του υγιούς συναγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας.
Εν κατακλείδι, αξίζει να αναφερθεί η άψογη συμπεριφορά των μαθητών μέσα κι έξω απ' το γήπεδο, αλλά και η επιτυχημένη προσπάθεια των γυμναστών να εμφυσήσουν στα παιδιά το πνεύμα του αθλητικού ιδεώδους. Μάλιστα, φεύγοντας οι δάσκαλοι ευχαρίστησαν το προσωπικό του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ για την βοήθειά που τους παρείχε, αλλά και τους διαιτητες που σφύριξαν όλους τους αγώνες εθελοντικά.