Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Έπεσε η... αυλαία του 1ου Φεστιβάλ "Στρογγύλη 2014"

Ολοκληρώθηκε χθες το πρώτο φεστιβάλ "Στρογγύλη 2014" που διοργάνωσε ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Θήρας μαζί με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπό την αιγίδα του έτους πολιτισμού. 

Στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου γίναμε κοινωνοί σ' ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, τραγούδι και χορό, άλλοτε παρακολουθώντας με ευλαβική προσήλωση και άλλοτε παρασυρόμενοι σε ένα ξέφρενο πάρτυ.  Καλλιτέχνες και κοινό, αγνόησαν τον ενοχλητικό αέρα των αυγουστιάτικων μελτεμιών κι έγιναν ένα, παρασυρόμενοι από το ρυθμό και την αύρα που κατέκλυζε τη σκηνή. 
Ο Ορφέας Περίδης μαζί με τους συντοπίτες μας Φλώρα Χρυσού και Μανόλη Φύτρο έδωσαν το έναυσμα για να ξεκινήσει το φεστιβάλ, χαρίζοντας μας μία 
υπέροχη βραδιά με τις γεμάτες πάθος φωνές τους. 


Την επόμενη μέρα ο Στάθης Δρογώσης με τον Ηλία Βαμβακούση μας πήραν απ' το... χέρι και με αγαπημένα τραγούδια της δισκογραφίας τους και όχι μόνο, μας οδήγησαν μέσα από μουσικά περάσματα ενώ στη συνέχεια η Ελένη
Τσαλιγοπούλου μαζί με την Μελίνα Κανά, μας χάρισαν μία μυσταγωγική βραδιά σε μία ανεπανάληπτη μουσική συνάντηση, που θα μείνει αξέχαστη σε όσους είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν.


Την τελευταία μέρα ο εξαίρετος Γιάννης Κούτρας, με την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο να αιωρείται πάνω απ' τη σκηνή, μας ταξίδεψε στο "σταυρό του Νότου", με τραγούδια αφιερωμένα στους μεγάλου μας ποιητές Ν. Καββαδία, Ν. Γκάτσο και Ο. Ελύτη. 
Η αυλαία του φεστιβάλ έπεσε με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Νίκο Ζιώγαλα και Γιάννη Γιοκαρίνη να πραγματοποιούν κατάθεση ψυχής στο πάλκο και να παρασύρουν το κοινό με τους ρυθμούς τους, την αστείρευτη ενέργειά τους και την ατελείωτη δισκογραφία τους. 

Στο μεταξύ, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς το Ξενοδοχείο Kalma, την Blue Star Ferries, την Hellenic Seaways, το Εθελοντικό διασωστικό σώμα, το Hondos Center Σαντορίνης, την κάβα Φουστέρης, την εταιρία Γ. Συνολάκης Α.Ε.Ε και το Santorini Photo, που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά μας. 
Ακόμα, ευχαριστούμε για την στήριξή τους τα Νέα Σαντορίνης, το thirasport και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Top Melody 104.9, Σαντορίνη 106,4, radio Paris, e-orfeas.gr.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και βρεθήκατε μαζί μας αυτές τις μέρες στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Ελπίζουμε σε ραντεβού για το 2ο Φεστιβάλ "Στρογγύλη 2015".

Καλή αντάμωση... 

*Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μας στο facebook