Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

Σκακιστικοί αγώνες νοτίου Αγαίου 2016

Ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ οι σκακιστικοί αγώνες Ν. Αιγαίου 2016 που συνδιοργάνωσαν ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ, η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, ο Α.Σ.Ο.Σ και το Ίδρυμα Λ & Ε Μπελλώνια.

Ο "Ιππότης" Ρόδου έφυγε από την Σαντορίνη με όλο τον χρυσό, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση και στις τρεις παράλληλες διοργανώσεις των Αιγαιοπελαγίτικων Νότιου Αιγαίου 2016: Π.Ο.Α (διασυλλογικό πρωτάθλημα), κύπελλο και νεανικό διασυλλογικό.

   
Στο πρωτάθλημα, οι Ροδίτες νίκησαν τον νεοσύστατο "Πλοηγό" Αντιπάρου και την "Άρτεμη" Λέρου με το απόλυτο σκορ (10-0), και τον ΑΣΟ Σαντορίνης με 6,5- 3,5. Ο ΑΣΟ Σαντορίνης νίκησε επίσης με απόλυτο σκορ την Άρτεμη, και με 8- 1,5 τον Πλοηγό (που κατέβασε μία κενή σκακιέρα σε αυτό το ματς). Ο δε Πλοηγός, με το 5-5 που πέτυχε απέναντι στην Άρτεμη, κατέκτησε τα παρθενικά του χάλκινα μετάλλια στην διοργάνωση!

    Στο Κύπελλο, ο τελικός Ιππότης- ΑΣΟ Σαντορίνης είχε αρκετό σασπένς και κρίθηκε στο τέλος υπέρ των Ροδιτών με 2,5- 1,5, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Άρτεμις. 

   
Στο Νεανικό πρωτάθλημα, οι Ροδίτες σημείωσαν τρεις αρκετά εύκολες νίκες και πήραν την τρίτη σειρά χρυσών μεταλλίων, ενώ ακολούθησαν Άρτεμη, ΑΣΟ Σαντορίνης και Πλοηγός.

    Τους αγώνες στήριξαν με τη ευγενική χορηγία τους η Blue Star Ferries, το Pelican Travel και το AK Art Foundation.