Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ξεκινάει το "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2014-2015"

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τζάμπολ της φετινής αγωνιστικής περιόδου του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2014-2015".

Αναλυτικά το πρόγραμμα αυτής της αγωνιστικής έχει ως εξής:


Α Όμιλος
Αφρός - Σερβιτόροι Σκόνης (11:00)
Αετός 1 - Sacramento Kings Landings (15:00)
Πήγασος - Πανιώνιος Παιδικό (17:00)
Πανιώνιος Αντρικό - Λιμεναρχείο (19:00)

Β Όμιλος
Houston Rockets - Λύκοι (13:00)

Σας υπενθυμίζουμε πως η διεξαγωγή του πρωταθλήματος θα γίνει με τις ομάδες να χωρίζονται σε δύο ομίλους των οκτώ ομάδων. Οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου θα περάσουν αυτόματα στην επόμενη φάση, ενώ ο τέταρτος του ενός ομίλου και ο πέμπτος του άλλου θα κοντραριστούν σ' ένα παιχνίδι νοκ - άουτ για μία θέση στην οχτάδα.
Στη φάση των "8" ο πρώτος κάθε ομίλου θ' αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα μπαράζ, ενώ ο δεύτερος θα "σταυρωθεί" με τον τρίτο του άλλου ομίλου. 
Να σημειωθεί ότι η αντρική ομάδα του Πανιωνίου θα συμμετάσχει εκτός συναγωνισμού. Επομένως, σε περίπτωση που καταλάβει κάποια απ' τις θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση τη θέση της θα πάρει η αμέσως επόμενη ομάδα στη βαθμολογική κατάταξη.
Παρακάτω σας παρουσιάζετε το σχεδιάγραμμα της νοκ - άουτ φάσης και της τελικής φάσης του πρωταθλήματος:
Αγώνας Μπαράζ
Νικητής 1 4ος Ομίλου Α' - 5ος Ομίλου Β
Νικητής 2 4ος Ομίλου Β' - 5ος Ομίλου Α'

Φάση των 8
Νικητής 3 1ος Ομίλου Α' - Νικητής2
Νικητής 4  2ος Ομίλου Α' - 3ος Ομίλου Β
Νικητής 5  1ος Ομίλου Β' - Νικητής 1
Νικητής 6  2ος Ομίλου Β' - 3ος Ομίλου Α'

FINAL 4
Finalist 1 Νικητής 3 - Νικητής 6
Finalist 2 Νικητής 4 - Νικητής 5

Τελικός
Finalist 1 - Finalist 2

Όσον αφορά στους όρους συμμετοχής των ομαδων και των παικτών που ορίστηκαν στην τελευταία γενική συνάντηση έχουν ως εξής:
- Κάθε ομάδα οφείλει να παρουσιάζει στο γήπεδο πριν την έναρξη του παιχνιδιού τουλάχιστον 6 παίκτες. Στην περίπτωση που αυτό δεν συμβεί χάνει τον αγώνα με 20-0. Αν αυτό επαναληφθεί και δεύτερη φορά αποβάλλεται απ' το πρωτάθλημα.
- Σε περίπτωση που ομάδα καθυστερεί πέραν του 20λέπτου απ' την προκαθορισμένη ωρα έναρξης του παιχνιδιού θα χάνει το παιχνίδι με 20-0. Αν αυτό επαναληφθεί και δεύτερη φορά θα αποβάλλεται απ' το πρωτάθλημα.
- Παίκτης ή προπόνητης που θα προβεί σε αντιαθλητική συμπεριφορά την ώρα του αγώνα, πέραν των αθλητικών πλαισίων θ' αποβάλλεται απ' το πρωτάθλημα.

Στο μεταξύ, την επιτροπή πρωταθλήματος που θα είναι υπεύθυνη για τον καταλογισμό των ποινών αλλά και την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά αποτελούν:
Εκπρόσωποι του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ ορίστηκαν ο πρόεδρος του Οργανισμού και ο Λάμπρος Σιγάλας. 
Εκπρόσωποι των διαιτητών ορίστηκαν ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρόπουλος και ο Αναστάσης Κλαδιανός.
Εκπρόσωπος των κριτών ορίστηκε ο Γιώργος Μέρτης.
Εκπρόσωποι των ομάδων ορίστηκαν ο Βαλάντης Βλαβιανός και ο Μερκούρης Ζώρζος.