Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοάμυνας και Πολεμικών Τεχνών

Την χαρά να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοάμυνας και Πολεμικών Τεχνών είχε ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης στο διάστημα 6 έως 11 Μαϊου 2014.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν 500 περίπου αθλητές από 40 χώρες, δίνοντας την ευκαιρία στο φίλαθλο κοινό της Σαντορίνης να έρθει σ’ επαφή μ’ ένα άθλημα που παρά τις συγκινήσεις και την ένταση που προσφέρει δεν έχει την αίγλη και την προβολή που του αρμόζει. 
Στις ημέρες όπου διεξήχθησαν οι αγώνες οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προκριματικά, αλλά και τελικά παιχνίδια στις κατηγορίες Self Defence, Low Kick, Light-Semi-Full Contact, Kowat Alrami και Koshiki in ring. Οι αγώνες ήταν πράγματι εντυπωσιακοί γεμάτοι δύναμη και πάθος ξεσηκώνοντας σε αρκετές περιπτώσεις τους φιλάθλους που παραβρέθηκαν στην αίθουσα του Κλειστού Γυμναστηρίου. 
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως κατά την τελετή λήξης των αγώνων πραγματοποιήθηκε επίδειξη δεξιοτεχνίας και τεχνικών αυτοάμυνας από τους συλλόγους των Λεόντων και του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ, ενώ βραβεύτηκαν αθλητές από το νησί μας για τις διακρίσεις τους και την προσφορά τους στ’ αθλήματα των πολεμικών τεχνών.