Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Αθλοπαιδιές δημοτικών σχολείων

Τη χαρά να υποδεχθεί 222 παιδιά της Ε' και της Στ' τάξης των δημοτικών σχολείων του νησιού μας είχε στις 8 και στις 9 Μαρτίου 2016 ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης. 


Χάρη στο πρόγραμμα των αθλοπαιδιών, οι οποίες κύριο σκοπό έχουν την αλληλεπίδραση των μαθητών από διαφορετικά σχολεία και την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων, 98 κορίτσια την πρώτη ημέρα και 124 αγόρια τη δεύτερη μυήθηκαν στο άθλημα της χειροσφαίρισης (χάντμπολ). Τα παιδιά υπό την εποπτεία και την ορθή καθοδήγηση των δασκάλων τους έπαιξαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους, αγωνιζόμενα σε παιχνίδια των οκτώ λεπτών, όπου όπως κάθε φορά έτσι και τώρα η νίκη δεν ήταν αυτοσκοπός για καμία ομάδα. 

Ωστόσο, οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο γήπεδο, παίζοντας μέσα σε αθλητικά πλαίσια, με το αθλητικό πνεύμα, τον υγιή ανταγωνισμό και κυρίως την ευγενή άμιλλα ανάμεσά τους να κυριαρχούν.  

Τέλος, άξιον αναφοράς είναι το γεγονός πως τα παιδιά σεβάστηκαν το χώρο που τους φιλοξένησε διατηρώντας τον καθαρό, ενώ η συμπεριφορά τους τόσο εντός γηπέδου, όσο και στις εξέδρες ήταν υποδειγματική.