Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Πρώτη φετινή επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

"Ποδαρικό" στο... ανανεωμένο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ στο Βουρβούλο έκανε σήμερα το δημοτικό σχολείο Επισκοπής Γωνιάς.
Η προγραμματισμένη επίσκεψη ξεκίνησε από νωρίς το πρωί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του νηπιαγωγείου του χωριού, όπου 33 παιδιά της τετάρτης τάξης του δημοτικού παρακολούθησαν το θεωρητικό μάθημα για την Οδική Κυκλοφορία από τον κ. Μάρκο Αλεφραγκή. Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεφραγκής τους δίδαξε τη σωστή συμπεριφορά που πρέπει να επιδεικνύουν ως πεζοί, αλλά και ως επιβάτες σε Ι.Χ ή λεωφορείο ενώ δεν παρέλειψε να τους φέρει σε επαφή με τα σήματα της τροχαίας και στον τρόπο ανάγνωσης των διαγραμμίσεων του δρόμου.

Μετά το πέρας της θεωρίας ήρθε η ώρα για την πράξη, με τους... μελλοντικούς οδηγούς να κατηφορίζουν προς το χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και να επιβαίνουν στα αυτοκινητάκια και στα ποδήλατα, διασκεδάζοντας με τη ψυχή τους κι εφαρμόζοντας τις νέες τους γνώσεις στο... τιμόνι. 
Μάλιστα, στο τέλος μοιράστηκαν στα παιδιά και αναμνηστικά μπλουζάκια του Οργανισμού.
Στο μεταξύ, υπενθυμίζουμε στους υπεύθυνους δασκάλους δημοτικών και νηπιαγωγείων να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλ. 22860 - 24828 για να καταρτίσουμε από κοινού ένα πρόγραμμα επισκέψεων.